Rådgiverne er studerende som læser en række faglige retninger indenfor sundhed, humaniora eller undervisning. Det er f.eks. psykologistuderende, medicinstuderende, lærerstuderende, antropologistuderende, folkesundhedsvidenskabsstuderende.
Det er derfor ikke aktører i musik- og kulturbranchen, du kommer til at tale, men yngre mennesker med en bredere tværfaglig baggrund.
Rådgiverne på Trygt Rum er underlagt fuld tavshedspligt i forhold til den viden, de opnår gennem deres ansættelse i rådgivningen. For at give dig størst mulig tryghed til at kontakte på Trygt Rum med dine oplevelser og reaktioner.
Desuden har de har fået viden om seksuel chikane, seksuelle krænkelser og reaktioner samt muligheder for hjælp og støtte samt lovgivningsmæssige rammer. Og de har fået kendskab til de særlige sårbarheder i musik- og kulturbranchen.
Rådgiverne er vant til at samtale om emner som er svære og kan føles grænseoverskridende at tale om. Det kan være samtaler om overgreb, chikane og krænkelser, men også om sex, krop og køn.
Derfor er det også ok, hvis du bliver følelsesmæssigt berørt under samtalen - hvis du bliver ked af det, græder, vred, stille, højrøstet. Det kan rådgiverne godt håndtere.
De deltager flere gange årligt i efteruddannelse og supervision, også med fokus på faglige tilgange og metoder i rådgivning. Flere rådgivere kommer desuden med erfaring fra at have arbejdet med rådgivning i andre sammenhænge.